Mijn naam is Marjolein de Ridder. Mijn passie is vitaliteit. De vraag die mij drijft is: hoe leef je een gelukkig, gezond en zinvol leven?

Op Run with Marjolein schrijf ik graag over hardlopen en levenskunst. Verder werk ik als strategisch beleidsanalist op het gebied van buitenlandse zaken. Daarnaast heb ik een outdoor life coaching praktijk: MDR Happy by Nature.

In deze werkzaamheden combineer ik mijn idealisme en betrokkenheid bij de wereld met mijn liefde voor zingeving, sport en natuur. Het stelt me in gelegenheid mijn hoofd, hart en lichaam te verbinden. En om mijn motto “Anima sana in corpere sano” in de praktijk te brengen.

IMG_2918

Rennen om Den Haag te ontdekken

Ik woon in Den Haag, de prachtige stad achter de duinen. Een stad waar ik verliefd op ben geworden en die ik met trots mijn thuis noem. Toen ik in 2010 naar Den Haag verhuisde, begon ik te rennen om mijn nieuwe stad te ontdekken en fit te worden. Ik was aangenaam verrast te ontdekken dat er zoveel prachtige natuur was zo dicht bij de stad.

Sindsdien heb ik al heel wat kilometers gemaakt. Alleen, samen met vriendinnen, of met The Hague Running Pack. Over het strand van Scheveningen en Kijkduin. Door de duinen van Meijendel en het Westduinpark. Door het Haagse Bos en het Westbroekpark. En natuurlijk over de mooie landgoederen en buitenplaatsen die Den Haag rijk is, zoals Clingendael, Marlot en Ockenburgh.

Run your world

Ik ren ook regelmatig in Frankrijk, omdat mijn familie heeft een huis in de Franse Alpen. Heerlijk (én uitdagend!) om daar te rennen in de bergen en door de prachtige natuur. Op vakantie neem ik ook graag mijn hardloopschoenen mee. Run your world!

Hardloopwedstrijden

Ook doe ik regelmatig mee met hardloopwedstrijden. In Den Haag maar ook in de rest van Nederland. De CPC is elk jaar een vaste prik.

Ingeschreven staan voor een hardloopevenement is voor mij een goede stok om regelmatig te blijven trainen, ook als ik geen zin heb of het koud is of het regent.

“Ik ben een hardloper”, zeg ik vaak tegen mezelf. “Weer of geen weer, ik ga hardlopen en dan geniet ik van het buiten zijn.” 

Op weg naar de marathon

Tot nu toe heb ik vooral 10km en halve marathons gelopen. Ik heb de ambitie binnenkort mijn eerste hele marathon te lopen.

Ik houd je op de hoogte van hoe dat gaat! Volg me op Facebook en op Instagram @runwithmarjolein.

Tips over hoe ik me optimaal kan voorbereiden op de marathon, mag je mailen naar runwithmarjolein@gmail.com! 😉