Ben jij zwanger en wil je fit blijven? Of ben jij net moeder geworden en wil je weer in vorm komen? Vraag je je af of hardlopen tijdens en na je bevalling een goed idee is? Lees dan vooral verder.

Hardlopen tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap in vorm blijven is fijn voor jou en je baby en helpt je straks tijdens en na de bevalling. Als de fase van (ochtend)misselijkheid weer voorbij is, snak er je misschien naar om weer in beweging te komen. Misschien volg je wel ergens (online) zwangerschapsyoga, maar merk je dat je dat eigenlijk niet de energieboost geeft die je nodig hebt. Het liefst zou je naar buiten gaan en je hardloopschoenen aantrekken. Maar is dat wel verstandig?

Tijdens je zwangerschap kun je prima hardlopen, zolang je goed naar je lichaam blijft luisteren en geen last hebt van bekkenklachten.

Als je voor je zwangerschap al regelmatig hardliep, kun je in principe tot in je laatste trimester blijven hardlopen, zeker op rustig tempo. Als je af en toe rende, is het van belang rustig op te bouwen.

Graag begeleid ik je met hardlopen tijdens je zwangerschap. Lees hieronder meer over de trainingen die ik aanbied.

Liep je helemaal nog niet hard voordat je zwanger werd? Wacht dan tot na je zwangerschap met het opbouwen van een hardlooproutine op rustig tempo en met respect voor wat jouw lichaam op dat moment kan.

Hardlopen na je bevalling

Je zwangerschap en bevalling hebben waarschijnlijk grote impact gehad op je lichaam. Misschien hunker je ernaar om je lichaam van voor je zwangerschap weer terug te krijgen. Of wil je je simpelweg je weer fitter te voelen of je zwangerschapskilo’s weer kwijtraken.

Na je bevalling is hardlopen een heerlijke manier om weer in beweging te komen en naar buiten te gaan en wat quality time voor jezelf te hebben. Wel is van belang dat je verloskundige heeft vastgesteld dat je goed hersteld bent en dat je goed naar je lichaam blijft luisteren. Hardlopen is een high-impact sport, dus het is belangrijk om na je bevalling rustig op te bouwen. Graag help ik je hierbij.

Prenatal & post-partum hardlooptraining

Ik bied individuele en groepstrainingen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen en kersverse moeders. Ook je vriendinnen die niet zwanger of geen moeder zijn, maar wel op rustig tempo willen hardlopen zijn van harte welkom. Wel zo gezellig!

Tijdens de trainingen gaan we lekker naar buiten de frisse lucht in en rennen we op een langzaam tempo, in de zogenaamde aërobe zone, op 50-70% van onze maximale hartslag en niet meer dan 5 km.

Langzaam hardlopen heeft een stimulerend effect, helpt bij het verbranden van vet en het versterken van je immuunsysteem. Tijdens het hardlopen maakt je brein ook zogenaamde gelukshormonen aan, waardoor je niet alleen lichamelijk beter in je vel voelt, maar ook meer rust en ruimte in je hoofd ervaart.

Tijd maken voor je fysieke en mentale gezondheid is zo belangrijk, zeker als je zwanger bent of moeder bent geworden.

Over mij

Ik ben gecertificeerd hardlooptherapeut en moeder van een zoontje. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ervaren hoe fijn het was om fit te blijven en hard te lopen op een manier die vriendelijk is voor moeder en kind.  

Hier kun je meer over mij lezen. Je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram.

“Ik raad Marjolein van harte aan als rencoach. Ze heeft een zeer effectieve en positieve “can do” benadering, waardoor het leuk wordt om je doelen te bereiken. Ook een gezellige coach.”

Anna

Meer reviews vind je hier.

Tijden en locaties

De trainingen duren ongeveer een uur en vinden plaats op verschillende tijden en locaties in Den Haag, waaronder bij Wijkpark de Verademing, het Haagse Bos, Landgoed Clingendael en op het Zuiderstrand.

Ik bied graag maatwerk, dus bij je aanmelding kun je je voorkeuren aangeven. Dan kijken we samen wat het beste schikt.

Prijs

De kosten zijn €15 per persoon per losse training. Een rittenkaart voor 10 lessen kost €125.

Als we een afspraak hebben gemaakt, ontvang je een betaallink waarmee je gemakkelijk kunt betalen via iDeal.

“Dank je wel Marjolein… door jou ben ik weer gestart met rennen! Ik heb nog niet helemaal het ritme te pakken, maar ik heb wel weer ervaren hoe lekker het is om te rennen en weer voor mezelf te sporten. Je lessen hebben dus zeker al geholpen en ik hoop  na je bevalling weer mee te doen!”

Quirine

Meer reviews vind je hier.

Inschrijven

Heb jij zin om je fysiek en mentaal (weer) fit te voelen en buiten te sporten met gelijkgestemde vrouwen? Wacht niet langer en kom in beweging!

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen of stuur een mailtje naar runwithmarjolein@gmail.com. Dan neem ik contact met je op en maken we een afspraak!

Graag tot binnenkort!